Inloopbijeenkomsten oversteken Oostappensedijk en Vlierdense Bosdijk

24-06-2024
113 keer bekeken

Vooruitlopend op het grote N279-project, bekijkt de provincie op welke locaties eerder alvast de verkeersveiligheid kan worden verbeterd. Tijdens deze bijeenkomsten horen wij graag uw wensen, idee├źn en zorgen rondom de oversteken van de N279 bij de Oostappensedijk en Rijntjesdijk/Vlierdense Bosdijk.

De provincie voert een verkenning uit om de de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid op en rondom de N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren. Omdat dit een langlopend proces is, kijkt de provincie op welke locaties eerder alvast de verkeersveiligheid kan worden verbeterd. Het gaat om maatregelen die de verkeersveiligheid direct verbeteren en waarvan de uitvoering mogelijk is zonder dat dit later nog te maken keuzes voor het grote N279-project in de weg zit. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van gevaarlijke oversteken en onveilige uitritten.

De provincie organiseert nu bijeenkomsten om mee te praten over de oversteken Oostappensedijk en Rijntjesdijk/Vlierdense Bosdijk, op 27 juni en 2 juli.

Oversteken Oostappensedijk en Rijntjesdijk/Vlierdense bosdijk.

Oversteekplaatsen waar we nu naar kijken, zijn de locaties N279-Oostappensedijk en N279-Rijntjesdijk/Vlierdense bosdijk. Dit zijn zogenoemde 'koude' oversteken. Een koude oversteek is een kruispunt waarbij je de N279 wel mag oversteken, maar niet mag op- en afrijden. Op deze route fiets ook veel schoolgaande jeugd die de N279 dagelijks moeten oversteken. 

We bekijken nu de mogelijkheden om de situatie daar te verbeteren voor overstekende voetgangers, fietsers en automobilisten.

Inloopbijeenkomsten: praat mee

De provincie organiseert inloopbijeenkomsten op 27 juni in Ommel en 2 juli in Helmond waar u met ons in gesprek kunt over uw ervaringen, wensen en zorgen rondom deze kruisingen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig. U kunt gedurende onderstaand tijdstip vrij binnenlopen. 

  • Inloopavond voor oversteek Oostappensedijk
    Donderdag 27 juni van 16:00 tot 20:00 uur in gemeenschapshuis De Kluis, Kluisstraat 18 in Ommel.

  • Inloopavond voor oversteek Rijntjesdijk/Vlierdensebosdijk
    Dinsdag 2 juli van 16:00 tot 20:00 uur op het steunpunt van de weginspecteurs provincie Noord-Brabant, Helmondsingel 143 in Helmond.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op via het emailadres N279@brabant.nl 

Afbeeldingen

 

Contact

Heeft u een algemene vraag of opmerking voor het project N279 Veghel - Asten? Neem dan gerust contact op.

Aanmelden nieuwsbrief

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Provincie Noord-Brabant 

Dit is een project van de provincie Noord-Brabant

 

 

 

Cookie-instellingen